woensdag 22 december 2010

SEPA up-to-date

logo-enigmaEen up-to-date vanuit de nieuwsbrief van Enigma Payments Consulting

1. Verordening EC – De kogel is door de kerk: op 16 december heeft de Europese Commissie de langverwachte verordening over de einddata van de migratie naar de SEPA producten uitgebracht. De marktverwachting qua einddata: eind december 2012 voor de Europese overschrijving en eind december 2013 voor de Europese incasso.

2. To EPC or not to EPC? De in de verordening beschreven (verplichte) Technical Requirements (voorheen bekend als 'essential requirements') gaan op een aantal punten verder dan de huidige SEPA Rulebooks. De kans is daarom groot dat de impact van de SEPA Rulebook aanpassingen voor 2012 weer fors zal zijn.

3. SEPA formaten - De banken zeggen klaar te zijn voor SEPA de bal ligt nu bij de ERP leveranciers (en klanten) om ook daadwerkelijk aan te gaan leveren. De NVB heeft de ERP leveranciers beloofd om een inventarisatie uit te brengen van de verschillende aanleverformaten voor SEPA betalingen.

4. SEPA berichten omvang – De nieuwe SEPA (XML) berichtenstandaard leidt tot uitdagingen qua performance door de keten heen. Ter indicatie: een SDD batch met 300.000 betalingen levert een bestand op van ruim 1 Gigabyte (ongeveer 3,3 Kb per transactie).

5. SDD Interchange fee - Onze verwachting is dat door het niet meer toestaan van de interbancaire verrekening het aantal afgekeurde incasso opdrachten zal toenemen. Zowel voor incassanten als geïncasseerden een ongewenste situatie.

 

Bron: Enigma Payments Consulting 

Rating:  / 1
ZwakZeer goed 


Enigma Consulting